Ana içeriğe atla

Nazi Soykırımı-Holokost

Holokost - Nazi Katliamı

Nazi Soykırımı veya Yahudi Soykırımı, dönemin Nazi Almanyasının yaklaşık 6 milyon civarında yahudiyi sistemli bir biçimde öldürdükleri katliama denir.Holokost yunancada yanıp kül olan anlamına gelip adını buradan almıştır.Bu soykırımda katledilenler sadece yahudiler demek yanlış olur.Yahudilerle birlikte Sintiler,Romanlar,Yenişler,Slavlar,Eşcinseller ve savaş tutsakları bu katliamın kurbanı olmuşardır.Bu katliamların çoğu imha kamplarında gerçekleşmiştir.

Holokost'un en farklı özelliklerinden biride imha kamplarının tarihte ilk defa bu dönemde kullanılmış olmasıdır.Tarihte daha önce başka bir örneği olmamıştır.Daha önce toplu bir şekilde insanları öldürmek için bir yer kullanılmamıştı.Bu imha kamplarında insanlar ölene kadar büyük işkenceler altında köle gibi çalışmaya zorlanıyordu ve tıbbi deneyler için kullanılıyordu.Daha sonra genellikle yakılarak katlediliyordu.Holokost öncesinde sayıları yaklaşık 9 milyonu bulan avrupalı yahudilerin aşağı yukarı üçte ikisi öldürülmüştür.


Nazi Kampında Yahudiler


 1933 yılında Yahudilerin haklarının azaltılması ile adım adım başlayan felaket, sonunda Nazi hükümetinin eline geçirebildiği bütün Avrupa Yahudilerini katletmesi ile sona ermiştir.
Birçok tarihçi tarafından yaklaşık 6 miyon civarında ölümün gerçekleştiği varsayılsada bu sayının kesinliği yoktur ve asla tam olarak katliamın gerçek ölüm sayısı bilinemeyecektir.

Bu katledilen insanların neredeyse hepsinin öldürülme nedeni Nazi döneminde doruğuna varmış yahudi nefretidir.Nazi görüşüne göre bu tarz insanların ''Yaşamaya hakkı olmayan alt sınıf insanlar'' olarak görülmesidir.Bu katliamın baş öncüsü dönemin Nazi Almanyasının devlet başkanı Adolf Hitler'dir.



Autwish Kampı


Yahudi toplumunun genelinin kitle kitle halinde sistematik bir şekilde ölümünün gerçekleştiği imha (yok etme) kamplarından söz etmiştik.Yaklaşık olarak 8 ayrı bölgede bu kamplar Nazi öncülüğünde kurulmuştur.Bu kamplardan en çok bilineni ve birçok filme konu olan Autwish kampıdır.Polonya civarında kurulan bu kampta yaklaşık olarak 1,1 milyon insanın öldürüldüğü tahmin edilmekte.(Yukarıdaki görsel Autwish kampına aittir.)

Yahudi soykırımıyla ilgili birçok film çekilmiştir. Bu filmlerden en çok bilinenleri:
  • Hayat Güzeldir
  • Schindler'in Listesi
  • Pİyanist
  • Çizgili Pijamalı Çocuk
  • Kadersizlik.

Yorumlar

  1. Naziler oldum olası dikkatimi çekmiştir. Çok esrarengiz bir topluluk. Yaptıkları çok vahşice. İyi ki yok olmuşlar ancak bazı söylentiler kaçtıklarını belirtmekte.

    YanıtlaSil
  2. nazi topluluğu hala çok gizemli bir şekilde bazı sırlarını saklıyor.hala tüm nazi topluluğu ölmüş değil.

    YanıtlaSil
  3. Tarihi bilgiler vermen paylaşman çok güzel. siteyi genel olarak araştırdım merak edilen tüm bilgiler var ve olacaktır başarılar.

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık kardeşim güzel bir yazı olmuş :) nazileri ne kadar sevmesem de yahudileri öldürmesi güzeldi ama zenginleri ve yetenekli insanları sona saklamak yerine ilk onları öldürseydi belkide şuan dünyayı yönetenler onlar olmayacaktı. ah Hitler ah :)

    YanıtlaSil
  5. Nazilerin yada bizim dilimizle Almanların bu tür soykırımları ne kadar gerçekçi tam olarak araştırılması gerekli bence

    YanıtlaSil
  6. Belki kötü düşünüyorum ama; şuan dünyadaki tüm mazlumların kanını akıtan kanlarından beslenen bu alçak yahudiler değil mi? Naziler keşke bir tane bile yahudi bırakmasaydı diyorumm..

    YanıtlaSil
  7. bu film listesinde bende birmini dizi ekliyeyim izlemenizi tavsiye ederim beni çok etkiledi dizinin konusu 5 alman arkadaşın savaş hikayesini anlatıyor aralarında 1 tane de yahudi var. Unsere Mütter – Generation War dizinin adı 3 bölümden oluşuyor bölüm süreleri 150 dakika kaliteli bir dizi. bu olaylar konu alınmış. almanların gözünden anlatılmış.

    YanıtlaSil
  8. Naziler insanlık tarihinin en yüz karası topluluğudur binlerce insanın katledilmesine neden olmuştur gayet güzel bir yazı

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

- YORUM KURALLARI -
*Argo kullanmak, reklam yapmak, hakaret etmek yasaktır !
*Siyaset yapmak ve görüş bildirmek yasaktır.
*Her Türlü Makam, kurum ve kuruluş, takım, parti'ye hakaret etmek yasaktır.
*Her kişi kendi yorumundan sorumludur.

Bu blogdaki popüler yayınlar

İslam Tarihi - Hz.Muhammed'in Katıldığı Savaşlar

    İslam Peygamberi Hz.Muhammed(sas) ömrü boyunca, barışçı yönü, güvenilir kişiliği ve karakteri ile ön plana çıkmıştır. Ancak peygamberliğini ilan ettikten sonra kendine inanalarla birlikte çoğu zaman çatışmalardan kaçmışsada bazı savaşların içinde bulunmuştur. Hz.Muhammed(sas), savaşı her zaman en son çare olarak görmüş ve İslamiyeti yaymak için Allah yolunda Gaza etmiştir. Bazı zamanlarda ise kendilerine saldıran, müşriklere karşı kendilerini savunmuşlardır. Hz.Muhammed(sas) yaşamı boyunca savaşları en son çare olarak söylemiş barışı hedeflemiştir. Bizde sizler için Hz.Muhammed(sas) katıldığı savaşları derledik.     Hz.Muhammed(sas) ömrü boyunca 9 savaşa katılmıştır. Bu savaşları kısa kısa incelemeye başlayalım BEDİR SAVAŞI (624) :      Müslümanlar hicretten sonra Mekke'de bıraktıkları malların karşılığını almak için, Mekke'lilerin bir ticaret kervanını ele geçirdiler. Hicretin 2. senesinde meydana gelen bu savaş Müslümanların zaferiyle sonuçlandı. Kendinden s

Atatürk 'ün Savaştığı Cepheler ve Savaşlar.

        Mustafa Kemal Atatürk askerlik hayatı boyunca bir çok cephede savaşmış, bir çok başarılar elde etmiştir. Bizde bu cepheleri sizler için derledik, sizlere bu cepheler ve Atatürk'ün bu cephelerdeki görevi ve etkisi hakkında bilgiler vericeğiz.  1-) TRABLUSGARP SAVAŞI : 1911-1912 seneleri arasında Osmanlı Devleti afrika da bulunan son topraklarında tutunmaya çalışıyordu. İtalyanlar bu bölgeye gözünü dikmişlerdi. Trablus ve Bingazi'yi işgal etmek için 29 Eylül 1911'de Osmanlı Devlet'ine savaş ilan ederek 5 Ekim tarihinde de bu bölgeye asker çıkarttı. Osmanlı'nın ise bu bölgede İtalyanlara karşı çıkabilecek ne yeterli askeri ne de yeterli mühimmatı vardı. Bundan dolayı bölgenin kurtuluşu ancak yerli halkın örügtlenmesiyle olacaktı. Osmanlı Devleti bölgeye Mısır ve Tunus üzerinden subaylar yolldı. Bu subaylar arasında Şerif lakaplı Mustafa Kemal'de vardı. 22 Aralıkta Tobruk Muharebesini kazandı. Dernede 16 ve 17 Ocak'ta taaruz sırasında gözünde

En Güçlü 4 Türk-İslam Devleti

 Türkler tarih boyunca birçok devlet kurmuş ve bir çok devlet yıkmışlardır. Bu devletlerden bazıları uzun ömürlü olmayı başarmıp dünyaya hükmederken bazıları daha kısa ömürlü sıradan devletler olarak kalmışlardır. Tarih boyunca kurulmuş en güçlü 4 Türk-İslam devleti makalemizde yer almaktadır.  TİMUR DEVLETİ (1370-1507) Emir Timur tarafından kurulmuştur, başkenti Semerkand olan dini İslam'dır. Çağatay Türkçesi konuşulur. Kısa sürede topraklarını oldukca genişleten ve Ankara Savaşında Osmanlı'yı mağlup ederek Bursaya kadar uzanan geniş bir coğrafi alana sahip devlettir. Timur'un vefatından sonra hızlı bir şekilde dağılmış ve yıkılmıştır.  OSMANLI DEVLETİ (1299-1923) 1299 yılındı Söğüt ve Domaniç civarında kurulmuş Türk ve Dünya tarihinin en güçlü ve en geniş topraklara sahip devletlerinden biridir. 600 yıldan daha fazla süre cihana hükmetmiş ve büyük savaşlarda zaferler kazanmıştır. Çok güçlü bir teşkilatlanma yapısı olduğu için uzun sürede yıkılmamıştır. Devlet